nieuws

Weer vliegverkeer vanaf Rotterdam Airport

transavia-rome.jpg
transavia-rome.jpg
ROTTERDAM - Op Rotterdam Airport wordt sinds dinsdagmorgen weer gevlogen met een beperkt aantal toestellen van Transavia. Het vliegverbod naar aanleiding van de aswolk is grotendeels opgeheven.
Het eerste toestel van Transavia met passagiers aan boord vertrok rond acht uur. In principe mogen er van de Rotterdamse luchthaven ieder uur twee vluchten vertrekken. Daar zal Rotterdam niet elk uur aan kunnen voldoen, weet de woordvoerder. ,,Eerst moeten de andere toestellen terugkomen.''
Niet alle vluchten voor dinsdag gaan door vanaf Rotterdam Airport. De vluchten van City-Jet zijn geschrapt. Ook een aantal geplande vluchten van Rotterdam van Transavia gaat niet door. Voor meer informatie raadt de luchthaven aan om te kijken op www.rotterdam-airport.nl of op www.transavia.com .
Op Schiphol zijn maandagavond de eerste vliegtuigen vertrokken, naar onder meer Sjanghai, Dubai en New York. Maandagavond maakte verkeersminister Eurlings bekend dat hij samen met zijn Europese ambtgenoten heeft besloten het luchtruim voor een groot gedeelte in Europa weer vrij te geven.
Foto:
Het eerste vliegtuig van Transavia uit Rome, dat dinsdag om 14.42 uur landde. Foto RTV Rijnmond

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl