nieuws

Politie 'vreest het ergste' voor vermiste duikers Grevelingenmeer

Mogelijk is duikwrak Le Serpent de plek waar de duikers naartoe gingen
Mogelijk is duikwrak Le Serpent de plek waar de duikers naartoe gingen © VVV Zeeland
Naar de vermiste duikers die zaterdag niet terugkeerden van een duik in het Grevelingenmeer wordt zondagmiddag opnieuw gezocht. Maar de kans dat de duikers nog leven, is volgens de politie heel klein.
Een woordvoerder zegt het "ergste te vrezen". Het zou gaan om twee sportduikers die duikflessen bij zich hebben waarmee je niet zolang onder water kan. Ook zijn de duikers niet teruggekeerd naar de spullen die ze op land hebben achtergelaten.
De zoekactie begon zaterdag na een melding van een restauranthouder bij de haven Kloosternol in Scharendijke (Schouwen-Duiveland). De eigenaar sloeg alarm toen de duikers om 22:30 uur nog niet waren teruggekeerd. De duikers hadden aangegeven te gaan duiken naar een wrak.
De marineduikers zoeken op een diepte van 25 meter. Dat gebeurt op plekken die door de brandweer zijn aangegeven als locaties waar de twee zich mogelijk kunnen bevinden, meldt de politie. Eventueel kan er zondagmiddag ook nog met zoekapparatuur, zoals sonar, gezocht worden.

Duikwrak Le Serpent


Het is nog niet duidelijk naar welk wrak de twee vermiste duikers precies wilden duiken. Wel ligt er in het gebied een duikwrak op 25 meter diepte dat in 2011 speciaal voor sportduikers is afgezonken.
Het 60 meter lange schip Le Serpent is rond 1920 in Frankrijk gebouwd en nu speciaal aangepast voor sportduikers, zodat die er veilig in en uit kunnen.
Ook is een gidslijn aangebracht, zodat duikers de weg naar buiten kunnen terugvinden. In de buurt liggen ook nog twee kleinere wrakken op 10 en 12 meter diepte. Deze duikplek is populair bij sportduikers en trekt ook liefhebbers uit het buitenland.
De provincie Zeeland maakte onderstaand promotiefilmpje over duikwrak Le Serpent in het Grevelingenmeer:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl