BUREAU RIJNMOND

Tweetal overvalt bomvolle supermarkt, politie verspreidt beelden van de daders

Twee jonge daders van een overval in Berkel en Rodenrijs worden nu ongeblurd getoond. Ze zijn gefilmd in de supermarkt, in metrostations en in een metrotrein. Op die laatste beelden is het gezicht van één van hen goed te zien.
Ze lopen op woensdag 29 maart rond 16.10 uur de drukke Albert Heijn aan de Rozenoord in Berkel en Rodenrijs binnen. Ze drentelen eerst wat rond. Dan, terwijl er meerdere klanten bij de kassa’s staan, loopt één van de overvallers naar de kassa en bedreigt de kassière. Ze schrikt enorm en geeft direct het geld dat hij eist. Daarna verlaten de twee de supermarkt met een onbekend geldbedrag en pakken vervolgens de metro.
Uit camerabeelden blijkt dat ze omstreeks 12.55 uur op station Meijersplein in Rotterdam-Schiebroek in een metrotrein stappen. Een paar minuten later stappen ze op station Berkel Westpolder uit. Ook zijn er beelden van hen om 15.06 uur, opnieuw op station Berkel Westpolder. Een uur later beroven ze dus de supermarkt. Het tweetal draagt donkere trainingspakken. Wie zijn het?
Bel met de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000