CHRISNATUURLIJK

De paden op, de polder in met Chris Natuurlijk van 1 juli

Bloemenveld Buijtenland van Rhoon
Bloemenveld Buijtenland van Rhoon © Rijnmond
Begin je zaterdag om 08:00 uur met Chris Natuurlijk en de Polderdag in het Buijtenland van Rhoon, een wandeling met gids langs sporen van het koloniaal- en slavernijverleden in Katendrecht en een spannende roman over het leven van een Rotterdamse jongen in de kibboets in Israël.
Chris Natuurlijk blikt vooruit op de Polderdag in het Buijtenland van Rhoon, een traditioneel akkerbouwgebied waarin boeren de overschakeling proberen te maken naar natuurinclusieve landbouw. Op de Polderdag kun je zien hoe boeren dat doen, je kunt er proeven van de producten, struinen langs de gewassen of yogaën in de polder.
boer Wiard Visser en Wim Gé Warnaar van de Polderdag tussen de kapucijners
boer Wiard Visser en Wim Gé Warnaar van de Polderdag tussen de kapucijners © Rijnmond

Nieuwe wandeltoer op de Kaap

In Chris Natuurlijk van zaterdag 1 juli ook een preview van Keti Koti - Dia di Emansipashon in Verhalenhuis Belvédère in Rotterdam Katendrecht. Emancipatiedag is de naam waarmee op de Caribische eilanden de slavernij wordt herdacht en de vrijheid na de slavernij wordt gevierd. In het Verhalenhuis kun je op 1 juli lekkere Caribische hapjes proeven uit de Volkskeuken, luisteren naar muziek en kijken naar theater over slavenleider Tulu, een van de belangrijkste aanvoerders van de Curaçaose slavenopstand van 1795 of je kunt mee met een nieuwe toer met gids langs plekken op Katendrecht die iets zeggen over het koloniaal- en slavernijverleden.

Vals verliefd

Net als de hoofdpersoon Joost in zijn nieuwe roman Vals verliefd, heeft Rotterdammer Chris Buitendijk begin eenentwintigste eeuw in een kibboets in Israël gewoond. Hoe de schrijver op het idee kwam om van dit boek over liefde, geloof, Rotterdam en Israël uiteindelijk ook een spannend spionageverhaal te maken, dat hoor je op 1 juli in Chris Natuurlijk van de schrijver zelf.
De roman Vals verliefd van Chris Buitendijk
De roman Vals verliefd van Chris Buitendijk © Rijnmond
Zaterdag 1 juli van 08:00 tot 09:00 in Chris Natuurlijk op Radio Rijnmond.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl