nieuws

Strenge regels Bevrijdingsfestival 2010

05-05-bevrijding1.cropresize.tmp.jpg
05-05-bevrijding1.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - Het Rotterdamse Bevrijdingsfestival is op 5 mei 2010 niet alleen op een andere locatie, de Parklaan in het Scheepvaartkwartier. Het festival duurt ook korter (tot 19.30 uur) en vooraf kunnen bezoekers worden gefouilleerd.
De nieuwe, strenge regels hebben alles te maken met de laatste editie. Het Bevrijdingsfestival op 5 mei 2009 onderaan de Erasmusbrug liep uit de hand toen verschillende groepen bezoekers met elkaar slaags raakten. Daarna keerde de menigte zich tegen de opgetrommelde politie. Die moest uiteindelijk waarschuwingsschoten lossen.
Naar aanleiding van de rellen stelde de gemeente nieuwe voorwaarden voor een vervolg. Naast een nieuwe locatie, is het feest ook eerder afgelopen. Festivalgangers moeten niet om 23 uur, maar al om 19.30 uur naar huis.
Eén van de inhoudelijke aanpassingen treft de dancescene. Die muziek zal nauwelijks zijn te horen. Tijdens de editie 2010 is vooral ingezet op bands en andere muziekuitingen.
De Parklaan in het Scheepvaartkwartier heeft niet alleen voordelen qua beveiliging. De locatie is ook beter bereikbaar voor de aan- en afvoer voor leveranciers van het evenement.
Voor meer informatie over het Bevrijdingsfestival Zuid-Holland Rotterdam, klik hier.
in de slideshow: de nieuwe locatie van het Bevrijdingsfestival aan de statige Parklaan

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl