Lijnbaan wordt in oude glorie hersteld

De Lijnbaan in Rotterdam wordt de komende tijd gerenoveerd. De winkelstraat moet de uitstraling uit de jaren '50 terugkrijgen.

De luifels voor de winkels en de oversteekluifels waren bij de bouw in 1953 een kenmerkend onderdeel van de winkelstraat. Sinds die tijd is er het nodige veranderd aan de Lijnbaan, maar die eenheid hoopt bouwbedrijf J.P. van Eesteren terug te kunnen laten brengen.

De luifels krijgen een bekleding van duurzaam hout. Dit hout wordt gespoten met een verf die slechts één keer in de zes jaar behandeld hoeft te worden. Daardoor zijn de luifels relatief onderhoudsarm.

Omdat De Lijnbaan sinds 2010 een rijksmonument is, moeten aanpassingen gebeuren zonder het oorspronkelijke ontwerp uit het oog te verliezen.

Ook hebben de bouwbedrijven rekening te houden met de winkeliers en het winkelend publiek. J.P. van Eesteren geeft aan dat ze de overlast willen beperken, door grof sloopwerk, constructiewerk en reinigingswerk alleen buiten openingstijden te doen.

Het eerste deel van de renovatie moet in september klaar zijn. De blokken tussen de Aert van Nesstraat, Kruiskade en Korte Lijn volgen in 2019.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: