nieuws

Feyenoordsupporters opgepakt voor vechtpartij in Utrecht

© Koen Laureij (ANP
De politie Midden-Nederland heeft woensdag negen voetbalsupporters aangehouden voor een vechtpartij in Utrecht begin april. Het gaat om aanhangers van Feyenoord en FC Utrecht.
De mannen worden onder andere verdacht van het plegen van openlijk geweld en deelname aan een vechtpartij op de Louvenhoutsedijk in Utrecht, waarbij iemand zwaargewond is geraakt.
De Feyenoord- en Utrechtsupporters zullen zich in augustus afzonderlijk van elkaar voor de politierechter moeten verantwoorden.
Tot de zitting hebben de opgepakte supporters van FC Utrecht ook een gebiedsverbod voor meerdere plekken in Utrecht en rond het stadion van de club. Voor Feyenoordsupporters geldt dit verbod niet, omdat er geen wedstrijd tussen de clubs gepland staat.

ADO Den Haag


Bij de vechtpartij waren v
betrokken. Zij zijn nu niet opgepakt.
Eerder werden al twintig mensen opgepakt voor de ongeregeldheden in Utrecht op 7 april. Op meerdere plekken in de stad was het onrustig.
De voetbalsupporters gingen onder meer met elkaar op de vuist bij een wegrestaurant op de A12. Daardoor moest de A12 bij De Meern tijdelijk dicht.
Aanhangers van Feyenoord en FC Utrecht vliegen elkaar vaker in de haren. Ook rond de bekerwedstrijd tussen de clubs in 2016 sloegen ze er op los. Zij hoorden deze maand straffen tot drie maanden cel tegen zich eisen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl