nieuws

Neergeschoten man in Schiedam viel agenten aan

De politie heeft woensdagmiddag in een woning aan de Van den Tempelstraat in Schiedam een man neergeschoten. Hij viel de politie aan, vertelt een woordvoerder.
"Een man op het balkon stond met een bijl te zwaaien, hij zou Allahu Akbar ('God is groot' in het Arabisch red.) hebben geroepen", zei politiewoordvoerder Willemieke de Vos op Radio Rijnmond.
Omdat specialisten van de politie geen contact met de man konden konden krijgen, zijn de politie en een arrestatieteam van de Koninklijke Marechaussee zijn huis binnen gevallen.

Taseren hielp niet


De man viel de agenten bij de inval meteen aan, die taserden hem. Daarop werd de hond ingezet, die raakte daarbij zwaargewond.
De agenten trokken hun wapens en schoten de man neer. Daarbij zijn meerdere schoten gelost. De man is in zijn onderlichaam geraakt, hoe vaak dat is gebeurd is niet duidelijk.
De man is in zwaargewonde toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Ook de politiehond raakte zwaargewond, de politie maakt zich zorgen of de hond het wel overleeft.
Volgens de NOS was de man bekend bij de GGZ, maar de politie wil dat nog niet bevestigen.
De rijksrecherche onderzoekt de schietpartij. Dat is de normale gang van zaken als de politie geschoten heeft.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp: +3197012113165 of mail: nieuws@rijnmond.nl!