nieuws

Buschauffeurs in de regio staken

Buschauffeurs in onze regio leggen donderdag opnieuw het werk neer. Sommige bussen van de RET rijden niet. Ook Arriva in de Drechtsteden en Alblasserwaard staat gedeeltelijk stil, net als Connexxion op Voorne-Putten.
Arriva verwacht dat een groot deel van de streekbussen donderdag wel zal rijden. Een groot deel van de stadsdiensten in Dordrecht rijdt sowieso niet. Op Voorne-Putten en in Rozenburg zullen donderdag niet of nauwelijks streekbussen rijden, geeft Connexxion aan.
De RET kondigt aan dat er op meerdere buslijnen ritten gaan uitvallen. Welke ritten dat precies zijn, is te lezen op hun website. De metro's en trams van de RET rijden wel.
De chauffeurs staken, omdat ze willen dat de werkdruk omlaag gaat. Ook willen ze een hoger salaris. Eind april en begin januari legden verschillende chauffeurs in de regio ook het werk neer.
Volgens de FNV worden chauffeurs zo opgejaagd, dat de verkeersveiligheid en de veiligheid van reizigers in gevaar komen. De werkgevers zeggen dat de eisen van de chauffeurs niet te betalen zijn.