nieuws

Waar is 'Blikkie' toch gebleven?

De zingende straatkrantverkoper ("Wie maakt me blij, wie koopt een krantje bij mij..") is al maanden niet meer gesignaleerd voor de Bijenkorf in Rotterdam, al meer dan twintig jaar zijn vaste plek.
De 74-jarige Johan Van Dams- Blikslager (Blikkie) blijkt terminaal ziek te zijn. Hij heeft uitgezaaide leverkanker. Gelukkig heeft een vriendin zich over hem ontfermd en ervoor gezorgd dat Blikkie goed wordt verpleegd.
Blikkie was een bekende figuur in de stad. In zijn jeugd speelde Johan bij het jeugdteam van het nationaal elftal van Suriname. Toen hij later naar Nederland kwam, raakte hij verslaafd aan drugs en kwam op straat terecht. Bijna iedere dag was hij te vinden op de trappen voor de Bijenkorf, waar hij op charmante wijze straatkranten verkocht.
Inmiddels schijnt voor de Bijenkorf een look-a-like van Blikkie te staan, die ook zijn liedjes imiteert, tot ergernis van Blikkie overigens.
Vanuit zijn ziekbed laat Blikkie weten de stad, de Bijenkorf en zijn "klanten" erg te missen.
Maandag wordt Blikkie vanuit het ziekenhuis naar een hospice gebracht.
Wie hem een kaartje wil sturen:
Johan "Blikkie"
Hospice Cadenza,
Oosterhagen 239
3078CL Rotterdam.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp: +3197012113165 of mail: nieuws@rijnmond.nl!