nieuws

Sparta veroordeeld tot nacompetitie

SpartaShirts.cropresize.tmp.cropresize.tmp.jpg
SpartaShirts.cropresize.tmp.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - Sparta is veroordeeld tot het spelen van play-offs om in de eredivisie te blijven. De ploeg van Aad de Mos verloor op Het Kasteel kansloos met 3-0 van FC Utrecht en is door de resultaten van ADO Den Haag en VVV Venlo defintief zestiende in de eredivisie.
Na ruim een kwartier zette oud-Feyenoorder Jacob Lensky FC Utrecht op voorsprong. Hij profiteerde van balverlies van Eric Falkenburg. Voor de middenvelder van Sparta betekende dit meteen het einde van de wedstrijd, want De Mos wisselde hem voor Sander van Gessel. Op slag van rust leek Sparta terug te komen in de wedstrijd, maar Rydell Poepon miste van elf meter. Hij zag zijn penalty gestopt door Michel Vorm. Daarna beslisten de Domstedelingen de wedstrijd via doelpunten van Ricky van Wolfswinkel en invaller Danso.
Omdat ADO Den Haag en VVV Venlo wonnen, zijn deze ploegen niet meer te achterhalen voor Sparta. Op basis van de huidige stand in de eredivisie en de Jupiler League moeten de Rotterdammers het in de tweede ronde van de play-offs tegen de winnaar van het duel tussen Den Bosch en AGOVV. Op 6 mei is er eerst een uitwedstijd voor Sparta en op 9 mei volgt de terugwedstrijd op Het Kasteel.