nieuws

Professor Tibboel koninklijk onderscheiden: 'als medicus, als mens'

Erasmus MC Sophia, de plak waar Tibboel sinds 1984 werkte.
Erasmus MC Sophia, de plak waar Tibboel sinds 1984 werkte.
Koning Willem-Alexander heeft professor Tibboel benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Ahmed Aboutaleb reikte de onderscheiding vrijdag uit op het afscheidsdiner van de professor, die na jaren dienst in Erasmus MC afzwaait.
Professor Tibboel werkte sinds 1984 op de afdeling Kinderchirurgie van het Erasmus MC-Sophia. Hij was sinds 2005 hoogleraar en hoofd kinder-Intensive Care. Hij legde zich toe op aangeboren afwijkingen, longontwikkeling en pijnbestrijding bij kinderen.
Voor patiëntenorganisaties was de professor een betrokken adviseur. Verder schreef Dick Tibboel meer dan zeshonderd medische publicaties. Tibboel zette zich ook in voor gratis zorg aan Peruaanse kinderen. Als ambassadeur van Rotterdam Knowledge Partners haalde hij internationale congressen naar de stad.
Burgemeester Aboutaleb sprak bij de uitreiking van de koninklijke onderscheiding dan ook warme woorden. "Patiënten, ouders en de medische wereld hebben enorm respect voor uw kennis, inzet en betrokkenheid, en voor uw bijdrage aan de kwaliteit van zorg en de kwaliteit van leven van vele kinderen. Ze zijn u dankbaar als medicus, als mens. U heeft een heel bijzondere bijdrage geleverd aan de samenleving."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl