Dode bij schietpartij in Rotterdamse slijterij

Bij een schietpartij in een winkel aan de Riederlaan in Rotterdam-Zuid is zaterdag een 46-jarige Rotterdammer om het leven gekomen. Hij werd geraakt door meerdere kogels.

De schietpartij gebeurde aan het einde van de middag in een slijterij, na een ruzie op straat tussen een groep mensen. Dader en slachtoffer gingen de winkel in, waar de schoten werden gelost.

Twee agenten die in de buurt aan het werk waren, hoorden de knallen. Zij renden naar de plek waar het geluid vandaan kwam. Hierdoor konden ze direct een 26-jarige Rotterdammer aanhouden als verdachte. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Een traumahelikopter werd ingevlogen om medische spoedhulp te verlenen aan het slachtoffer. Dat mocht niet meer baten. De man overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

In de slijterij is vaker geweld geweest. De afgelopen jaar was de winkel meer dan eens het doelwit van overvallen.

Rond dezelfde tijd was er ook een schietpartij in Capelle aan den IJssel. Daar raakte een vrouw gewond op het parkeerterrein van een voetbalvereniging. Volgens de politie lijkt het erop dat deze schietpartij niets te maken heeft met die in Rotterdam-Zuid.


Meer over dit onderwerp:
Nieuws Rotterdam-Zuid schietpartij
Deel dit artikel: