nieuws

Vrouw vrijgelaten na hardhandige arrestatie

De 25-jarige vrouw die in de nacht van donderdag op vrijdag hardhandig werd aangepakt door een Rotterdamse agent, is weer vrij. Dat heeft de politie maandagochtend laten weten.
Ook de vriend van de vrouw is dit weekend vrijgelaten. Een video van de hardhandige arrestatie dook vrijdag op. Volgens de maker van de video ging het optreden van de agent veel te ver.

Ruzie


De politie meldt dat de vrouw vlak daarvoor ruzie met een toiletjuffrouw van een horecazaak aan het Stadhuisplein had gekregen. Een portier die het zag gebeuren sprak haar daar op aan. Daarop haalde de vrouw uit. Zij zou hem hebben geslagen en geschopt.
Haar vriend zou volgens getuigen met een stoel hebben gegooid en de portier een nekklem hebben geven. Buiten werd de politie ingeschakeld.

Vuistslagen


Agenten zetten de man tegen de bus om hem te boeien, maar zijn vriendin probeerde de aanhouding te voorkomen. Ze werd weggeduwd door een agent en kwam ten val. Op de beelden is te zien dat ze daarop de agent aanvalt. Die bedacht zich geen moment en gaf de vrouw twee vuistslagen.
Volgens de politie heeft de agent in de video geweld moeten gebruiken om de vrouw onder controle te krijgen. "Hij heeft dat volgens de procedure gemeld en dat wordt bekeken." De portier heeft aangifte gedaan tegen het koppel.
Of de vrouw ook aangifte heeft gedaan tegen de agent die haar arresteerde is niet bekend.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl