nieuws

Enorme belangstelling op eerste dag van Slag bij Vlaardingen

Overweldigend noemt de organisatie van de Slag bij Vlaardingen de bezoekcijfers van de eerste dag. De re-enactment in de Vlaardingse Broekpolder trok zaterdag 15 duizend bezoekers.
De organisatie verwacht over het hele weekend 25 duizend bezoekers: "Met 15 duizend op de eerste dag, zijn onze verwachtingen overtroffen en gaan we daar misschien zelfs overheen", aldus een woordvoerder van het evenement.
Tijdens het historische evenement laten honderden re-enactors dit hele weekend zien hoe mensen er duizend jaar geleden woonden, werkten en ten strijde trokken. Er zitten liefhebbers en re-enactors uit heel Europa bij.
De veldslag wordt zondag nog twee keer nagespeeld - om 12:30 en 15:30 uur - met 250 strijders en acht paarden. Daarnaast zijn er zo'n 500 handelaren, ambachtslui, boeren, strijders en hun families die hun tenten hebben opgezet in een middeleeuws kampement.

De Slag bij Vlaardingen


Precies duizend jaar geleden, stuurde de Duitse keizer een grote vloot met soldaten naar het uiterste westen van zijn rijk. Bij de nederzetting Flardinga komt het tot een oorlog met graaf Dirk III en zijn mannen, die zij aan zij vochten met Vlaardingse boeren.
Dirk III komt als winnaar uit de strijd en De Slag bij Vlaardingen luidt een bloeiperiode in van het graafschap dat rond 1100 Holland gaat heten.