112-NIEUWS

Tram ontspoord op de Oostzeedijk in Kralingen | Man (45) uit Zwijndrecht overleden bij verkeersongeval

De tram is door nog onbekende reden ontspoord.
De tram is door nog onbekende reden ontspoord. © MediaTV
In dit artikel houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opvallende 112-nieuws uit de regio van zaterdag 15 juli 2023.

Tram ontspoord op de Oostzeedijk in Kralingen

Een tram is zaterdagavond rond 21:00 uur ontspoord op de Oostzeedijk in Rotterdam-Kralingen. Hierbij is niemand gewond geraakt. Vermoedelijk raakte de tram door een probleem met de wissel uit de rails.
De RET is ter plekke om de tram weer in de rails te hijsen. "Voor het einde van de dienstregeling staat de tram weer in de rails", laat een woordvoerder van de RET weten.

Man (45) uit Zwijndrecht overleden bij verkeersongeval

Een 45-jarige man uit Zwijndrecht is zaterdagavond overleden bij een verkeersongeval aan De Fluiter in het Brabantse Hoogeloon. Een tweede inzittende, een 35-jarige man uit Rotterdam, is zwaargewond geraakt.
Het gaat om een eenzijdig ongeval, zo meldt de politie. De auto klapte rond 18:15 uur door nog onbekende oorzaak op een boom.

Scooterrijder zwaargewond bij eenzijdig ongeluk

Een scooterrijder is zaterdagavond zwaargewond geraakt bij een eenzijdig ongeluk op de Groene Kruisweg in Rhoon. Door nog onbekende reden verloor de man even na 20:00 uur de macht over het stuur.
Hij is met spoed naar het ziekenhuis vervoerd.

Duo pleegt overval op juwelier in Kralingen-Crooswijk

Twee mannen van boven de 50 jaar hebben zaterdag rond 16:30 uur een overval gepleegd op juwelier Zergerân aan de Vlietlaan in Kralingen-Crooswijk. Het personeel is hierbij bedreigd met een vuurwapen.
Het duo heeft meerdere sierraden buit gemaakt en is vervolgens op de vlucht geslagen. Zij zijn nog niet aangehouden.
Er is niemand gewond geraakt. De Forensische Opsporing is ter plekke en doet onderzoek.
Het duo heeft meerdere sierraden buit gemaakt.
Het duo heeft meerdere sierraden buit gemaakt. © MediaTV

Jongen (16) aangehouden voor explosie Schiedam

De politie heeft zaterdagochtend een 16-jarige jongen aangehouden voor betrokkenheid bij de explosie aan de Damlaan in Schiedam op 2 juli.
Eerder deze week deelde de politie al een foto van de verdachte. Hij was hierop nog onzichtbaar gemaakt. Zou hij zich niet melden voor donderdag 17:00 uur, dan zou hij op vrijdag alsnog herkenbaar worden getoond.
Omdat de verdachte zichzelf niet voor donderdagmiddag meldde, maakte de politie vrijdag zijn gezicht bekend. De ouders van de jongen herkenden hem en hebben de politie ingeschakeld. Zaterdagochtend meldde de jongen zich vervolgens op het bureau.

Dronken automobiliste (32) slaat over de kop en ramt geparkeerde auto's

Een 32-jarige vrouw is in de nacht van vrijdag op zaterdag met haar auto over de kop geslagen nadat ze de macht over het stuur verloor. Ze botste tegen een auto en kwam tegen een andere auto stil te staan. De automobiliste had volgens de politie 'behoorlijk gedronken'.
Het ongeval gebeurde op het Westeind in Papendrecht. De twee auto's die zijn geraakt stonden geparkeerd, daar zat niemand in. De vrouw is aangehouden en kreeg een rijdverbod van twaalf uur.
Dronken automobiliste slaat op de kop en ramt twee auto's op het Westeind in Papendrecht
Dronken automobiliste slaat op de kop en ramt twee auto's op het Westeind in Papendrecht © ZHZ Actueel

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl