nieuws

Talentenfestival leert kinderen wat ze écht leuk vinden

talentenfestival.jpg
talentenfestival.jpg
ROTTERDAM - In Ahoy wordt dit weekend het 'Talentenfestival' gehouden. Met workshops over techniek, kunst en wetenschap kunnen kinderen uitvinden waar hun interesses en talenten liggen.
Het festival is een initiatief van Het Centrum. Dat is een club die vijftien jaar geleden is ontstaan uit een groep Turkse Rotterdammers die kinderen hielpen bij hun huiswerk. Inmiddels is het uitgegroeid tot een organisatie die honderden kinderen helpt met huiswerk én het ontwikkelen van talenten.
Fatih Ozbasi is zelf ook als kind geholpen met zijn huiswerk door het Centrum, en is nu directeur van de stichting. Hij vindt het belangrijk dat kinderen weten wat ze leuk vinden, zodat ze gerichter kunnen zoeken naar een vervolgopleiding. "Het is als je jong bent vaak moeilijk genoeg om een opleiding en een beroep te kiezen, omdat je niet weet wat je kunt verwachten."
Zelf heeft hij het tot ingenieur geschopt. Hij raadt kinderen aan een toekomst in de techniek te zoeken. Volgens hem is het interessant, leuk en biedt techniek veel kans op werk.
Tijdens het festival worden ook workshops gegeven waarin je leert hoe je een robot programmeert. Het is opvallend dat het festival veel wordt bezocht door Turkse Rotterdammers, dat komt doordat de organisatie is ontstaan onder vrijwillgers van Turkse komaf, maar de organisatie wil nadrukkelijk een mulitculturele club zijn.