Autodief Rotterdam veroorzaakt ravage en komt om

Een vermeende autodief is maandagavond omgekomen toen hij werd aangereden door een trein bij station Den Haag Ypenburg. Eerder op de avond zou hij een auto hebben gestolen in Rotterdam, waarmee hij slingerend en met hoge snelheid richting Den Haag was gereden.

Volgens de politie probeerde de man rond 18:00 uur eerst een busje te stelen in Rotterdam. Hij sloeg een ruit in, maar slaagde er toch niet in het busje te stelen. 

Vervolgens zou hij een auto hebben aangehouden op de A20 bij het Kleinpolderplein. Daar sleurde de dief een vrouw achter het stuur vandaan en ging er met haar auto vandoor.

Hij reed op hoge snelheid via de A13, de A4 en de A12 richting Zoetermeer. Daarbij veroorzaakte hij meerdere aanrijdingen. Bij een ervan, op de A12, raakte ook iemand gewond.

Ter hoogte van Ypenburg stopte de man en liep hij naar het spoor. Daar wachtte de man op een trein die hem vervolgens aanreed. De politie gaat uit van zelfdoding.

Kettingbotsing


Op de A12 van Den Haag naar Zoetermeer ontstond vervolgens een kettingbotsing, vermoedelijk doordat mensen zagen dat de man werd aangereden door de trein. Twee rijstroken werden afgesloten. Het is nog niet bekend of er bij de kettingbotsing gewonden zijn gevallen.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: