Erasmus MC moet deel patiënten afzeggen door stroomstoring

Niet alle patiënten kunnen dinsdag terecht in het Erasmus MC. Door een stroomstoring in delen van het gebouw kan de patiëntenzorg niet volledig opstarten, meldt het Rotterdamse ziekenhuis.

De storing ontstond in de nacht van maandag op dinsdag in de stoominstallatie. Die installatie is onder meer nodig voor de sterilisatie van operatiegereedschap en voor luchtbehandeling. De stoominstallatie is uitgeschakeld.

Oorzaak van de problemen was een gesprongen waterleiding in het oude deel van het ziekenhuis. Daardoor ontstond een stroomstoring. Als gevolg daarvan viel de stoominstallatie in het nieuwe deel van het ziekenhuis uit. 

Dat had gevolgen voor patiënten bij Urologie, Gynaecologie, Verloskunde en voor IVF-behandelingen. "We hebben van de 200 mensen die vandaag zouden komen, toch nog een groot aantal kunnen helpen", zegt woordvoerder David Drexhage van het Erasmus MC. 

Een aantal patiënten kon op andere plekken in het gebouw terecht. Ook zijn mensen in andere ziekenhuizen geholpen. En een aantal patiënten is afgebeld. Zij krijgen voorrang bij een nieuwe afspraak. 

Volgens Drexhage duurt het nog wel even voor de gevolgen van de storing zijn opgelost. "Het duurt nog wel een week voor de technische installaties in het oude gebouw zijn aangepast." Tot die tijd worden mensen in andere ziekenhuizen geholpen. 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Rotterdam Erasmus MC
Deel dit artikel: