Geen water voor bijna 150 huishoudens rond Boezemsingel Rotterdam

Rondom de Boezemsingel in Rotterdam-Crooswijk hebben 142 huishoudens dinsdagavond zonder water gezeten. Dat kwam door een gesprongen hoofdwaterleiding. Rond middernacht was het euvel verholpen.

Door de wateroverlast is de weg ter hoogte van de Boezemdwarsstraat in beide richtingen nog afgesloten. Ook tram 7 rijdt niet over die straat. De tram wordt omgeleid via de Goudsesingel.

Om omwonenden toch van water te kunnen voorzien heeft waterbedrijf Evides watertappunten geplaatst aan de Boezemsingel en Boezemdwarsstraat.

Eerder op de avond is er een breuk in de waterleiding ontstaan na graafwerkzaamheden. Daarbij is een enorme hoeveelheid water vrijgekomen.

De brandweer heeft een groot deel van het water weggepompt en de lekkage gedicht. Evides heeft in de loop van de avond de rest van het water weggepompt en de leiding gerepareerd.

Door het water is een stoep voor de ingang van een appartementencomplex weggespoeld en is het trottoir niet meer stabiel. De gemeente doet hier woensdag onderzoek naar. De Boezemstraat blijft daarom afgesloten tussen de Van Meekerenstraat en de Spiegenisserkade.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Rotterdam
Deel dit artikel: