#RijnmondExamenkoorts (16): Hoera! Geslaagd!

Het verlossende woord is eruit. Examenkandidaten weten of ze gezakt of geslaagd zijn of dat ze volgende week nog een herexamen moeten maken. Alle examenreporters van RTV Rijnmond kregen woensdag goed nieuws: ze zijn geslaagd!

Reden genoeg om de reporters thuis op te zoeken met een bloemetje. Voor Mitzi, die havo-examen deed, was de uitkomst misschien nog wel het meest verrassend. Op Radio Rijnmond vertelde ze meerdere keren dat de examens niet al te best gingen, maar woensdag kreeg ze toch goed nieuws te horen van haar mentrix.

Gillen als een gek


"Ik ben zo blij, niet normaal! We dachten om 14:00 uur gebeld te worden, maar ik kreeg om 13:00 uur een belletje. Ik dacht: o nee, dat is niet goed, dat is te vroeg. Maar toen was het mijn mentrix die zei dat ik geslaagd was", legt Mitzi uit. "Ik heb staan gillen als een gek."

Hoewel Mitzi van tevoren zat te vrezen voor de uitslag van haar examens, is ze uiteindelijk geslaagd met één vijf. Die is voor het vak economie, waar ze de nodige moeite mee had. "En ik heb een 5,5 voor filosofie. Ik ben tevreden, want dat vak had ik niet goed genoeg geleerd."

En nu? "Naar de kunstacademie", zegt Mitzi. Ze gaat dan op kamers in Den Bosch. Dan krijgt ze een grotere kamer dan haar huidige kamer op de woonboot aan de Vroezenkade.

Vlag uit


Ook bij havist Tim hangt de vlag uit. Met kleine oogjes deed hij donderdagochtend de deur open voor verslaggever Marion Keete. "Ik ben gisteravond laat naar bed gegaan", legt hij uit. 

Hij moest lang wachten op het verlossende telefoontje. Pas om 16:50 uur kreeg hij het goede nieuws te horen. "Ik heb geen onvoldoendes gehaald", vertelt Tim. "Ik sta gemiddeld een 7 voor alles."

Ook het examen aardrijkskunde, dat hij moeizaam vond gaan, ging uiteindelijk best goed. "Toen ik het examen ging nakijken, zag het ernaar uit dat ik net een zesje zou halen. Dat was uiteindelijk een 6,6."

Tim mag nu gaan genieten van een lange vakantie. Daarna begint hij aan de opleiding audiovisuele techniek aan het Grafisch Lyceum in Rotterdam. Zien we hem in de toekomst als collega bij RTV Rijnmond?

Cum laude


Voor vwo'er Jelle kwam het belletje dat hij geslaagd is, niet als een verrassing. De grote vraag voor hem was of hij een tien voor wiskunde in de wacht had gesleept. Dan zou hij 250 euro krijgen van zijn wiskundedocent.

Verslaggever Ronald van Oudheusden was bij Jelle op bezoek toen de telefoon ging. Hij is cum laude geslaagd voor zijn examens, alleen loopt hij die 250 euro op één tiende mis.


 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: