Boetes voor vernielen Leefbaar-verkiezingsborden

Voor het vernielen van verkiezingsborden van Leefbaar Rotterdam heeft het Openbaar Ministerie drie Rotterdammers van 19 jaar veroordeeld tot een boete van 500 euro.

Ook betalen ze de schade aan de verkiezingsborden terug aan Leefbaar Rotterdam. De drie mannen hadden op 22 februari in Rotterdam-Hillegersberg in totaal zestien borden verwijderd. De dag erna werden ze vroeg van bed gelicht en tot 22.00 uur ’s avonds vastgehouden voor onderzoek.

Leefbaar Rotterdam is blij met de uitspraak. “Dit is terecht. Van verkiezingsborden blijf je af. Als het niet eens bent, dan ga je het gesprek aan”, zegt raadslid Benvenido van Schaik.

De mannen en hun ouders hebben de straf van justitie geaccepteerd. Daardoor hoeven de mannen niet voor de rechter te komen.

Wel vindt een van de ouders dat ook voormalig Leefbaar-raadslid Dries Mosch de schade aan een verkiezingsbord van De Nieuwe Rotterdamsche Partij moet vergoeden. Mosch plakte een eigen poster over een bord van de NRP heen. "Zeker vanwege zijn voorbeeldfuctie, zou hij deze schade moeten vergoeden."  

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Politiek010
Deel dit artikel: