nieuws

Brandweer Rijnmond nog steeds bij duinbrand

2010_Brandweer_auto_wagen_totaal.cropresize.tmp.JPG
2010_Brandweer_auto_wagen_totaal.cropresize.tmp.JPG
ROTTERDAM - De brandweer Rotterdam-Rijnmond is ook zaterdag nog actief bij het nablussen van de duinbrand in Schoorl. Vrijdag stuurde het twee vierwiel-aangedreven voertuigen naar het Noord-Hollandse duingebied.
Het ging om een tankautospuit uit Hoek van Holland en een busje uit Rockanje, die geschikt zijn voor werken op onverhard terrein. De brandweervoertuigen ondersteunden een team van het brandweerkorps Haaglanden dat om assistentie is gevraagd. De tankautospuit is nog in Schoorl aan het werk.
De brand die woensdag uitbrak in het duingebied tussen Bergen aan Zee en Schoorl smeult nog altijd ondergronds door. De brandweer verwacht nog tot in de loop van de komende week te moeten nablussen.
Hulpdiensten hebben veel last van mensen die in het gebied niets te zoeken hebben. Er is een noodverordening van kracht, maar veel mensen trekken zich daar niets van aan. "Ze laten zich simpelweg niet tegenhouden door de hulpverleners die langs de afzettingen staan'', vertelde een woordvoerster van de gemeente. De politie deelt her en der wel boetes uit, maar dat heeft nog niet het gewenste effect.