CHRISNATUURLIJK

Chris Natuurlijk 22 juli: Zomerspecial langs de Rotte deel 1

Langs de Rotte
Langs de Rotte © Rijnmond
Chris Natuurlijk fietst met Jet Manrho langs de Rotte. Zwempak mee, vogelgids en verrekijker om de omgeving van boven tot onder te ontdekken. Zaterdag vanaf 08:00 uur deel 1.
Ieder seizoen gaat Jet Manrho voor Chris Natuurlijk op zoek naar een mooie plek die past bij het seizoen en de tijd van het jaar. Deze zomer fietsen Jet en Chris langs de Rotte, de veenrivier waaraan Rotterdam zijn naam heeft te danken.
Jet Manrho langs de Rotte
Jet Manrho langs de Rotte © Rijnmond

Vogels spotten

Onderweg ontmoeten ze Jonathan Leeuwis, boswachter Staatsbosbeheer Rottemeren. Welke vogels uit Vogelspotten - een nieuw vogelboek voor kinderen - kun je spotten langs de Rotte? Misschien wel een roerdomp.
Een roerdomp is een meester in camouflage
Een roerdomp is een meester in camouflage © Rijnmond
Na een lesje zien en herkennen van vogels, zijn Chris en Jet klaar om met de boswachter vanaf het fietspad vogels te spotten in het riet en in de verte op het Pekeiland in de Rottemeren.
Boswachter Jonathan voor de Rijnmondmicrofoon van Chris Natuurlijk
Boswachter Jonathan voor de Rijnmondmicrofoon van Chris Natuurlijk © Jet Manrho

Buurten bij de boer

Bij Boer & Buurt in Zevenhuizen maken Chris en Jet een tussenstop. Bij de Buurderij , het afhaalpunt van Boer & Buurt, vullen ze een picknickmand met lekkers voor onderweg. Daarna geeft Pierre Swinkels, de boer die op een natuur- en diervriendelijke manier voedsel teelt voor de lokale bevolking, een rondleiding op de akker met uitzicht op de Willem-Alexander roeibaan en de skyline van Rotterdam.
Buurten bij de boer
Buurten bij de boer © Rijnmond

Wat zwemt daar?

Welke vissen leven er eigenlijk in de Rotte en wat vindt Jet ervan om in deze rivier te zwemmen? Ook dat hoor je zaterdag in Chris Natuurlijk.
Wat zwemt er eigenlijk in de Rotte? Jet zoekt het uit
Wat zwemt er eigenlijk in de Rotte? Jet zoekt het uit © Rijnmond
Zaterdag 22 juli van 08:00 tot 09:00 in Chris Natuurlijk op Radio Rijnmond.