Arriva stelt onderzoek in naar incident in bus op snelweg A16

Busmaatschappij Arriva is een onderzoek gestart naar een filmpje dat donderdag rondging op social media. Daarin liepen zo'n vijftien passagiers van een bus op de afrit van de A16, omdat ze door de buschauffeur uit de bus waren gezet.

Volgens passagier Raymon Janse begonnen de problemen toen Arriva-bus 88 van Kralingse Zoom richting Gorinchem rond kwart over 5 in een file vast kwam te staan op snelweg A16 ter hoogte van de afslag Hendrik-Ido-Ambacht.

Niet stoppen bij Hendrik-Ido-Ambacht


Op Facebook zegt Janse dat een reizigster aan de chauffeur vroeg waar hij de reizigers ging afzetten. Daarop antwoordde de chauffeur volgens Janse dat hij niet zou gaan stoppen in Hendrik-Ido-Ambacht, maar door zou rijden naar station Zwijndrecht. Vanaf daar zouden de passagiers naar Hendrik-Ido-Ambacht kunnen reizen.

Raymon Janse: "Ik heb gezegd tegen de chauffeur dat hij zijn werk moest doen en gewoon naar Ambacht moest rijden. Verschillende reizigers waren het met me eens."

De buschauffeur zou daarop agressief zijn geworden en daarna zeker vijftien passagiers de bus hebben uitgezet. De bus bevond zich op dat moment in de file op de meest rechtse rijbaan van de A16, naast de vluchtstrook. 

Bij het Facebookbericht van Janse staan video's waarop te zien is dat de passagiers over de rijbaan van de snelwegafslag lopen ter hoogte van het benzinestation. De afrit was op dat moment afgesloten voor het verkeer, na een ongeluk aan het einde van de afrit.

Achterhalen wat er is gebeurd


Arriva is momenteel bezig om te achterhalen wat er precies is gebeurd. "We hebben inmiddels contact gehad met de reiziger die ook het Facebookbericht heeft geplaatst", zegt een woordvoerder van de busmaatschappij. "Dan hebben we de details, zoals de buslijn en het tijdstip. We kunnen dan precies achterhalen en onderzoeken of en wat er precies is gebeurd."

De busmaatschappij heeft al eerder op de dag een onderzoek ingesteld, maar bleek naar een net iets ander tijdstip te hebben gekeken. "Toen hadden we niets gevonden wat wees op dit voorval."

Hoe ernstig het voorval is, kan nog niet gezegd worden. "We moeten even precies kijken hoe de vork in de steel steekt. Uiteraard geloven we wat de reiziger zegt, maar we willen ook het verhaal van de buschauffeur daar tegenover. Aan de hand daarvan kunnen we beoordelen hoe ernstig het is."

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: