nieuws

Liveblog teruglezen: Twee gewonden bij zeer grote brand in autobedrijf Rotterdam-Ommoord

Aan de Vlambloem in Rotterdam-Ommoord is zaterdagochtend een zeer grote brand uitgebroken in een garagebedrijf. Daarbij zijn twee mensen gewond geraakt, waaronder een brandweerman die dicht bij een explosie stond.
Even voor 18:00 uur werd het sein brand meester gegeven, het nablussen duurt waarschijnlijk nog de hele nacht.

18:32 uur


Mensen die in de buurt van de brand wonen kunnen volgens de brandweer ramen en deuren weer openen. De meeste brandweermannen zijn spullen aan het opruimen, er wordt nog wel wat nageblust. Maandag gaan brandweer en politie op zoek naar de oorzaak van de brand.

17:57 uur


De brandweer gaf zojuist het sein 'brand meester'.

16:45 uur


Het pand naast de autogarage, waarnaar de brand is overgeslagen, is een kantoor waar meerdere bedrijven in zitten. Er is nog altijd rookontwikkeling, maar volgens de brandweer nauwelijks meer in vergelijking met zaterdagochtend. Vier brandweerauto's zijn inmiddels terug naar de kazerne.

15:44 uur


De brandweer meldt dat er geen asbest in het spel is. Voor vragen over gezondheidsrisico's heeft de brandweer vandaag
.

15:20 uur


De rookontwikkeling is fors afgenomen, meldt de brandweer. Het vuur is niet overgeslagen naar andere panden, maar blijft beperkt tot de eerste twee waar sinds vanochtend wordt geblust. De brandweer is wel nog steeds bezig met blussen.

13:59 uur


De brandweerman die gewond raakte is na controle in het ziekenhuis weer aan het werk. Het is niet bekend hoe het met de medewerker gaat die tijdens de brand zaterdagochtend ook gewond raakte.

13:51 uur


De politie Rotterdam-Oost roept iedereen via Twitter op om de ramen en deuren te sluiten. De afzetting is zeer ruim is te lezen in een Tweet:


13:25 uur


Op Radio Rijnmond laat een woordvoerder van de brandweer weten dat de tweede gewonde een medewerker van het autobedrijf is. De brandweer vermoedt dat het blussen nog zeker de hele middag gaat duren. Ook benadrukt hij dat mensen afstand moeten houden: "Blijf uit die rook, sluit ramen en deuren, want het is gewoon ongezond", aldus de woordvoerder.

12:58 uur


Er is een extra peloton onderweg vanuit de Haaglanden. In totaal worden twaalf blusvoertuigen ingezet om te voorkomen dat het vuur zich uitbreidt.

12:41 uur


In de Rozenbuurt in Ommoord rijden agenten rond en roepen bewoners op om ramen en deuren te sluiten.


12:37 uur


De brandweer meldt dat er in Zevenhuizen roetdeeltjes neerslaan.

12:30 uur


Bij XerxesDZB in Zevenkamp krijgen ze groen licht van de brandweer. Het toernooi mag zonder gevaar voor de veiligheid van de kinderen in de middag doorgaan.

12:25 uur


Een brandweerwoordvoerder bevestigt live op Radio Rijnmond dat er twee gewonden zijn gevallen. Een van hen is een brandweerman die letsel opliep bij een explosie. De andere gewonde is een burger, het is niet bekend hoe het met de persoon gaat. Beiden zijn naar het ziekenhuis gebracht.

12:19 uur


De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Het bedrijfspand is deels ingestort. Het vuur is overgeslagen naar een naastgelegen pand.

12:08 uur


Bewoners in de omgeving krijgen een NL-Alert waarin wordt gewaarschuwd om op afstand te blijven. Daar geeft niet iedereen gehoor aan.

11:45 uur


In Rotterdam-Zevenkamp is een voetbaltoernooi van XerxesDZB halverwege de ochtend stilgelegd. De kinderen zijn naar huis gestuurd. Het is nog niet duidelijk of de sportvereniging het toernooi in de middag door mag laten gaan. Daarvoor zijn kinderen uit onder andere Leiden en Barendrecht onderweg naar Rotterdam.

11:22 uur


Volgens de brandweer trekt het vuur veel bekijks, wat slecht is voor de gezondheid en de hulpdiensten hindert. Het gebied rondom de brand wordt daarom afgezet en de brandweer vraagt mensen afstand te houden.

11:07 uur


Bij RTV Rijnmond komen vanuit de hele regio meldingen, foto’s en video’s binnen van de brand. Er hangt een enorme rookwolk boven het gebied die tot op tientallen kilometers afstand te zien is.


10:52 uur


De brandweer adviseert omwonenden om ramen en deuren te sluiten.

10:43 uur


Aan de Vlambloem in Rotterdam-Ommoord breekt brand uit in een autobedrijf. De brandweer schaalt uit voorzorg direct op.