nieuws

Havenakkoord over pensioengelden

havenpensioen.cropresize-1.jpg
havenpensioen.cropresize-1.jpg
ROTTERDAM - Havenwerkers en verzekerden hebben in meerderheid ingestemd met een schikkingsvoorstel met de Stichting Optas in het al jaren slepende conflict over pensioengeld van havenwerkers.
Dat meldde vrijdag een woordvoerder namens de werkgevers en werknemers in de haven, die zich hebben verenigd onder de naam Sbpvh.
500 miljoen euro
Het voorstel houdt in dat er 500 miljoen euro beschikbaar komt voor verbetering van havenpensioenen. De Sbpvh spreekt van ,,een prachtig succes''.
Nu met Optas een regeling is afgesproken, willen de havenwerkgevers en -werknemers een soortgelijke schikking proberen te treffen met Aegon.

Optas

Stichting Optas beheerde de pensioenen, die ruim een jaar geleden een waarde van circa 1,7 miljard euro vertegenwoordigden. De rechten werden in 2007 doorverkocht aan verzekeraar Aegon. Sindsdien is er een conflict over het vermogen.
Aegon potte in de ogen van havenwerkgevers en -werknemers het pensioengeld op. Bovendien wilde de Stichting Optas met de 1,3 miljard euro die het voor de verkoop van het fonds ving, sociale en culturele projecten in Rotterdam en Amsterdam sponsoren.