nieuws

Tientallen Vlaardingers tegen omgebouwde kantoorflat voor Oost-Europeanen

© Google Streetview
Pal tegen een woonwijk in Vlaardingen moeten in een oude kantoorflat tientallen Oost-Europeanen worden gevestigd. Het is een plan van de gemeente, de woningcorporatie Waterweg Wonen en het bedrijf Homeflex. Het gaat vooral om arbeiders in het Westland.
Tientallen bewoners en twee politieke partijen zijn maandagavond op een informatiebijeenkomst afgekomen om hun zorgen te uitten. "Er wonen al veel Polen bij ons in de wijk, waar we regelmatig last hebben. Een flat met honderden Polen erbij kan echt niet", zegt een bewoonster tegen RTV Rijnmond.

Goed gevoel


De vergunning om het kantoorpand aan de Nijverheidsstraat om te bouwen tot woonbestemming moet nog wel worden goedgekeurd.
De gemeente Vlaardingen heeft er wel een goed gevoel bij. "Je kunt deze mensen beter op één plek hebben, zodat je ze makkelijker in de gaten kan houden. Dat is beter dan dat ze wonen in panden van huisjesmelkers door de gehele wijk", vindt wethouder Arnout Hoekstra.

Veel ervaring


Het bedrijf Homeflex wil de huisvesting voor de Oost-Europeanen in de flat gaan regelen. "Er is veel vraag naar goedkope woonruimte voor deze arbeiders. Daar helpen wij ze graag mee", zegt een woordvoerder van Homeflex.
In de kritiek van de bewoners herkent Homeflex zich niet. "We hebben al ervaring met het huisvesten van 2500 Oost-Europeanen en er zijn voldoende wethouders die u kunnen vertellen dat wij dat heel zorgvuldig doen."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl