nieuws

PVV Rotterdam zet twee burgerleden aan de kant

Maurice Meeuwissen PVV
Maurice Meeuwissen PVV
De Rotterdamse PVV-fractie neemt per direct afscheid van burgerleden Marjan Gonsalvez en Norbert Swaneveld. Dat bevestigt raadslid Maurice Meeuwissen.
"Ik heb hun aanwijzing beëindigd", zegt Meeuwissen. Hij wil niet vertellen wat de reden is voor het stoppen van beide burgerleden. De twee ondersteunden Meeuwissen bij het raadswerk. Ze waren actief in verschillende commissies van de gemeenteraad.

Appje


Burgerlid Swaneveld werd via een appje op de hoogte gebracht door Meeuwissen. "Dit valt rauw op mijn dak", reageert Swaneveld. "Ik was de commissie Ruimtelijk Ordening voor morgen aan het voorbereiden toen ik het appje kreeg."
Swaneveld wil van de landelijke PVV-fractie horen wat de reden voor zijn vertrek is.
Gonsalvez en Swaneveld zaten eerder voor Leefbaar Rotterdam in de gebiedscommissie IJsselmonde. Ze kregen een onenigheid met hun partij na de komst van het azc in de Beverwaard.
Gonsalvez stond als nummer twee op de kandidatenlijst voor de PVV in Rotterdam, Swaneveld stond op nummer vijf. De PVV haalde één zetel bij de gemeenteraadsverkiezingen.
Dinsdagavond haalde PVV-kandidat Miro Schäfer fel uit naar fractievoorzitter Meeuwissen. Hij noemde hem op Twitter een 'Judas'.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl