nieuws

Dordrecht neemt maatregelen tegen verkeerschaos kermis

© RTV Dordrecht
Dordrecht gaat proberen om het verkeer rond de zomerkermis in betere banen te leiden. Aanleiding is de verkeerschaos op de Spuiboulevard afgelopen zaterdag.
De gemeente zet tot er met zondag extra verkeersregelaars in, gaat verkeersborden plaatsen en geeft het verkeer de mogelijkheid om via de Vest en de Groenmarkt de binnenstad te verlaten.
Daarnaast roept het stadsbestuur bezoekers op om met de fiets, scooter of het openbaar vervoer te reizen. Zo hoopt de gemeente dat het verkeer op de Spuiboulevard kan doorstromen en dat de binnenstad toegankelijk blijft.

Uren vast


Automobilisten stonden afgelopen zaterdag uren vast om de stad te verlaten. Vooral in de parkeergarage Achterom, boven de Albert Heijn. Auto's konden maar in één richting de parkeergarage uit. Omdat er geen verkeersregelaars waren, ging dat niet zo vlot.
"Ik ben in 2,5 uur 35 meter opgeschoten", vertelde iemand vanuit de auto aan RTV Rijnmond. Een vrouw met een baby moest haar auto terug in een parkeervak zetten en uitstappen om haar kind te voeden.
De Dordtse zomerkermis begon afgelopen zaterdag en duurt tot en met zondag.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl