Beide tunnelbuizen Maastunnel week lang dicht

De Maastunnel in Rotterdam gaat in de maand juli een hele week dicht. Op 24 juli vindt de zogenoemde buiswissel plaats. De hernieuwde westbuis wordt dan geopend en de oostbuis wordt afgesloten om te worden opgeknapt. De rijrichting blijft van zuid naar noord.

De week ervoor, van 16 tot en met 23 juli is de tunnel de hele week dicht. Er is gekozen voor de week van 16 juli omdat dan de schoolvakanties zijn begonnen.

De week is nodig om alle nieuwe systemen te testen, vertelt een woordvoerder van de gemeente. "Afzonderlijk zijn ze al getest, maar deze tests zijn nodig om te controleren of ze onderling goed samenwerken."

Terwijl in de vernieuwde buis de puntjes op de i worden gezet, wordt de andere buis klaar gemaakt voor renovatie. Zo worden onder andere de tijdelijke ventilatoren voor de westbuis weggehaald en het asfalt weggefreesd en worden de bestaande systemen van de oostbuis afgekoppeld.

De hulpdiensten die tot nu tijdens de renovatie gebruik konden maken van de westbuis van de tunnel, gaan de ambulancediensten splitsen. Maurice Lenferink van de Veiligheidsregio: "We splitsen de ambulances. We zorgen dat ze op de noordoever en op de zuidoever zijn, zodat ze niet door de tunnel hoeven".

De brandweer kan in het geval van nood wel door de tunnel.
 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: