nieuws

Basisplaats voor Tomasson tegen FC Twente

ROTTERDAM - Jon Dahl Tomasson begint in de uitwedstrijd van Feyenoord tegen FC Twente in de basis. Als de Deen de laatste training doorstaat, kan hij zondag naar verwachting een uur spelen tegen de ploeg van trainer Steve McClaren. FC Twente moet winnen om koploper te blijven in de eredivisie, voor de Rotterdammers is het duel van belang in de strijd om de vierde plaats.
Feyenoord-trainer Mario Been moet het in Enschede in ieder geval doen zonder het vaste centrale verdedigingsduo Ron Vlaar en André Bahia. Eerstgenoemde liep tegen Sparta afgelopen woensdag een hamstringblessure op, de Braziliaan Bahia is geschorst. Kevin Hofland en Bart Schenkeveld zijn hun vervangers.
Stefan de Vrij keert terug in het elftal na een blessure, terwijl ook Giovanni van Bronckhorst zijn plaats als linksback weer inneemt na een schorsing. Het lijkt erop dat Been net als tegen PSV kiest voor een voorhoede met Sekou Cissé en Georginio Wijnaldum. Luigi Bruins fungeert als vierde middenvelder. Roy Makaay begint op de bank.
Bij FC Twente lijkt Kenneth Perez door McClaren te worden gepasseerd. Dario Vujicevic is dan zijn vervanger. Voor de geblesseerde Theo Janssen komt het belangrijke duel waarschijnlijk nog te vroeg. Cheick Tioté zit een schorsing uit.