Ooggetuige inval terreurverdachten: 'Er stonden opeens 15 politiewagens'

"Ze wilden niets met ons te maken hebben", vertelt een ooggetuige van de inval bij de twee terreurverdachten in de Rotterdamse wijk Bloemhof aan RTV Rijnmond. Hij is geschrokken van de gebeurtenissen van afgelopen zondagavond.

De politie hield zondagavond in Rotterdam twee mannen van 22 en 27 jaar aan op verdenking van het voorbereiden van een terroristisch misdrijf. Volgens het Justitie worden de twee ook verdacht van deelname aan een terroristische organisatie.

"Ze zeiden ons nooit gedag", vervolgt de buurtbewoner voor de woning aan de Putsebocht waar de inval plaats vond. "Ze kwamen hier om te slapen, gingen naar de slager en de moskee. Verder weet ik niet wat ze deden."

Sigaretten roken


De buurtbewoner stond wel vaker met vrienden te hangen op het pleintje voor het huis van de terreurverdachten. "Die gasten willen niets te maken hebben met jongens zoals wij die hangen en sigaretten roken."

De Rotterdammer was toevallig ook aanwezig op het pleintje toen de inval plaats vond. "Plotseling was het pleintje omsingeld door wel 15 auto's van de politie. Een busje voerde direct de verdachten af. De andere agenten bleven om de woning te doorzoeken."

Gebonk


Een andere buurtbewoner was ook getuige van de inval in de woning aan de Putsebocht. "Ik hoorde 'politie' roepen en werd gebonkt op een deur."

"Ik keek uit mijn raam en zag zwaarbewapende mannen met beschermende kleding en helmen. Daarna kwamen verschillende auto's in de straat aangereden, meerdere mensen in burgerkleding stapten uit en liepen naar de woning."

De buurtbewoner die vaker rond hangt bij het pleintje heeft geen idee wat de achtergrond is van de terreurverdachten."Ik denk niet dat ze uit de buurt komen", vervolgt hij. "Waarschijnlijk komen ze uit het buitenland. Volgens buren zijn ze hier begin mei komen wonen. Een weekje voor de inval zijn ze voor het laatst gezien."

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: