BRAND

Zeer grote brand in Alblasserdam, pand volledig verwoest

Het pand van Bon Bon gaat waarschijnlijk volledig verloren
Het pand van Bon Bon gaat waarschijnlijk volledig verloren © MediaTV
De A15 bij Papendrecht was lang in beide richtingen dicht vanwege de grote brand die rond 14.00 uur is uitgebroken aan de Edisonweg in Alblasserdam. Om 20.00 uur werden de wegen weer vrijgegeven. Er ging ook een NL-alert uit, waarin werd opgeroepen uit de rook te blijven, ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te schakelen. Tijdens de brand waren verschillende ontploffingen te horen.
Bij de brand komen grote zwarte rookwolken vrij die in de wijde omtrek te zien zijn. Het dak van het pand ligt vol met zonnepanelen. De brandweer rukte met veel materieel uit. Om 20.00 uur kon de brandweer het sein brandmeester geven.
De hulpdiensten zijn massaal uitgerukt om de brand onder controle te krijgen. Zo zijn er zes tankauto's en ongeveer 80 hulpverleners actief. Rond 19:00 uur is de zijkant van het pand geopend, om het vuur zo gecontroleerd verder af te blussen.
In het pand in Alblasserdam zit Bon Bon Cateringevents. Zondagmorgen melden ze op Instagram dat er zondag 462 zonnepanelen zouden worden aangesloten. Of dit de oorzaak is van de brand is op dit moment nog onduidelijk. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt. De oorzaak van de brand is nog onbekend.
Tekst gaat door onder video:
Alblasserdamsnieuws.nl meldt dat omstreeks 15:15 uur de brand zich razendsnel uitbreidt en dat er ontploffingen te horen zijn. Het pand staat volgens verslaggever Peter Stam in lichterlaaie en zal vermoedelijk volledig afbranden.
Om 17:00 uur is de brand nog niet volledig onder controle. De rookontwikkeling is inmiddels een stuk minder, maar de brandweer is nog steeds druk met blussen om het pand verder te laten afkoelen en te voorkomen dat de brand overslaat.
Verslaggever Stam meldt ook dat het naastgelegen pand nat wordt gehouden met waterkanonnen.
De veiligheidsregio laat weten dat het pand niet meer gered kan worden. Ook wordt burgers geadviseerd wat te doen met aangetroffen zonnecelscherven. Er wordt onderzocht hoeveel zonnecelschreven zijn neergedaald in de omgeving. Het wordt stellig afgeraden deze scherven met de hand aan te raken.
De afgesloten A15 door de brand
De afgesloten A15 door de brand © MediaTV
Grote brand in Alblasserdam
Grote brand in Alblasserdam © Peter Stam