BRAND

VIDEO: Enorme brand verwoest pand cateringbedrijf Bon Bon in Alblasserdam

De brand begon op het dak dat vol lag met zonnepanelen
De brand begon op het dak dat vol lag met zonnepanelen © MediaTV
Bij een grote brand op het dak van het cateringbedrijf Bon Bon in Alblasserdam is zondag het hele pand verloren gegaan. De brand ontstond rond 14:00 uur, waarna het vuur mede door de wind enorm snel om zich heen sloeg. Door sterke rookontwikkeling was de A15 lange tijd afgesloten. Ook ging er een NL-alert uit, waarin werd opgeroepen ramen en deuren te sluiten.
Rond 20.00 uur kon de brandweer het sein brand meester geven. Wel zal er nog uren moeten worden nageblust. Dat kan nog voor lichte rookontwikkeling zorgen.
De oorzaak van de brand is nog onbekend. Zondagmorgen meldde Bon Bon Cateringevents, het bedrijf dat in de loods zit, op Instagram dat er zondag 462 zonnepanelen zouden worden aangesloten. Of dit de oorzaak is van de brand is op dit moment nog onduidelijk. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.
Tekst gaat door onder video:
Het NL-alert is om 20:30 uur ingetrokken. Wel waarschuwt de Veiligheidsregio voor zonnecelscherven, die zijn neergedaald in de omgeving. Die deeltjes zijn scherp en daardoor gevaarlijk. Het wordt daarom afgeraden ze met blote handen aan te raken. Op de website van de Veiligheidsregio staat beschreven wat de beste manier is om met deze scherven om te gaan.
Rond 20:30 uur werd ook de A15 weer vrijgegeven voor het verkeer.
De rook was tot in de verre omgeving zichtbaar. Tekst gaat door onder video:
De hulpdiensten rukten met zes tankauto’s en zo’n 80 hulpverleners massaal uit. Alblasserdamsnieuws.nl meldde dat omstreeks 15:15 uur de brand razendsnel om zich heen greep en dat er ontploffingen te horen waren. Ook naastgelegen panden werden daarom uit voorzorg natgehouden door de brandweer.
Het bedrijfspand kan volgens de Veiligheidsregio als verloren worden beschouwd.