nieuws

Open brief zorgaanbieders aan gemeenteraad Rotterdam

Jongeren en jongvolwassenen vallen nu nog wel eens tussen wal en schip.
Jongeren en jongvolwassenen vallen nu nog wel eens tussen wal en schip.
Een aantal grote Rotterdamse (jeugd)zorgaanbieders roept de Rotterdamse gemeenteraad via een open brief op om ambitie te tonen en de budgetten voor Jeugd, WMO en Participatiewet volledig te ontschotten.
Pameijer, Middin, ASVZ,MEE, Prokino en Enver steunen de oproep om de middelen voor zorg en ondersteuning niet langer te versplinteren, maar het budget voor Jeugdwet, WMO en Participatiewet samen te voegen.

Jongeren en jongvolwassenen


Alleen via deze weg is het volgens de zorgaanbieders mogelijk om jongeren, jongvolwassenen en gezinnen de juiste ondersteuning te blijven bieden en ook op de lange termijn de financiën houdbaar te houden.

Integraal budget


Nu zou het nog te vaak gebeuren dat jongeren en jongvolwassenen tussen wal en schip vallen na hun achttiende. “Het is wat ons betreft onacceptabel om jeugdzorgcliënten geen passende ondersteuning te kunnen blijven bieden na hun achttiende, wanneer de zorgvraag nog helder aanwezig is”, staat te lezen in de brief van Pameijer. “Een integraal budget geeft de mogelijkheid om cliënten pas los te laten wanneer de situatie volledig stabiel is een terugval onwaarschijnlijk.”

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl