nieuws

RTV Rijnmond bivakkeert week lang in Rotterdam-Bloemhof

Koen Freijssen, Thirza Borgia en Maurice Laparlière
Koen Freijssen, Thirza Borgia en Maurice Laparlière
RTV Rijnmond verblijft deze week in Bloemhof in Rotterdam-Zuid. Verslaggevers Koen Freijssen, Maurice Laparlière en Thirza Borgia doen vijf dagen lang verslag tijdens het project 'Bloemhof op de Kaart!'
Bloemhof heeft officieel de status van 'focuswijk' en kent problemen zoals wapenbezit, armoede, werkloosheid en tweedeling. Maar er leeft ook een grote groep kleurrijke bewoners die er de schouders onder zet. Bewoners die knokken voor een beter Bloemhof.
Waar lopen de bewoners tegenaan? Wat zijn de overwinningen die worden geboekt? En wat heeft Bloemhof nodig om het imago van achterstandswijk te ontgroeien?
Koen, Maurice en Thirza gaan in Bloemhof op zoek naar verhalen en antwoorden.
De verhalen van de verslaggevers zijn te volgen via de website en app van Rijnmond, social media, televisie en radio. Op de onderstaande kaart komen markeringen van alle verhalen die de verslaggevers maken. Klik op het bloemetje voor het hele verhaal.
Heb je tips voor verhalen over Bloemhof? Kom dan vooral even op de koffie bij de pop-upredactieruimte. Het drietal werkt vanuit Huis van de Wijk Irene en Huis van de Wijk Oleander. Als je geen tijd hebt om langs te komen, kun je ook mailen naar <a href="mailto:koen.freijssen@rijnmond.nl?subject=Tip%20Bloemhof"><u></u><u>koen.freijssen@rijnmond.nl</u></a> of <a href="mailto:maurice.laparliere@rijnmond.nl?subject=Tip%20Bloemhof"><u></u><u>maurice.laparliere@rijnmond.nl</u></a>.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl