Streekvervoer vanaf woensdag voor 72 uur plat

De landelijke staking van het streekvervoer gaat woensdag door. Dat meldt vakbond CNV. De staking gaat drie dagen duren.

In onze regio gaan medewerkers van Arriva, Qbuzz, Connexxion en RET 72 uur lang staken. Van RET staan voornamelijk de streekbussen stil. Het stadsvervoer valt namelijk grotendeels onder een andere cao. Ook de MerwedeLingelijn en de Waterbus doen niet mee met de staking.

Doel van de acties is een nieuwe cao voor 12 duizend werknemers in het openbaar vervoer, met een goede loonsverhoging en concrete afspraken over het aanpakken van de werkdruk.

“We realiseren ons heel goed dat een staking in het openbaar vervoer grote gevolgen heeft voor de reizigers. Toch hopen we op enig begrip hiervoor", meldt CNV.  "Het gaat hier niet alleen om de chauffeurs, maar ook om veiligheid en service voor de reizigers. De roosters zijn gewoon te krap, het is teveel gejaag allemaal, dat kan en moet beter.”

In de Hoeksche Waard werd vorige week een actie opgezet waarbij ov-reizigers tijdens de stakingdagen kunnen meerijden met automobilisten
 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: