nieuws

Politie verwacht meer arrestaties na Kuip-protest

kuipjes.jpg
kuipjes.jpg
ROTTERDAM - De politie verwacht meer arrestaties na de grimmig verlopen demonstratie van Feyenoord-fans bij de Kuip. Zo'n 400 fans protesteerden tegen het besluit om de bekerfinale in twéé duels te spelen.
Er zijn tot nu toe vijf arrestaties verricht nadat enkele demonstranten met stenen gingen gooien naar de ME. De politie bekijkt camerabeelden van de betoging, waarna mogelijk meer aanhoudingen volgen.
De sfeer bij Stadion Feijenoord was aan het begin van de demonstratie rustig. Pas toen raddraaiers met stenen gingen gooien, voerde de ME een charge uit. De politie werkte ook met bodycams. Deze beelden worden uitgelezen.
De Feyenoord-aanhangers protesteerden tegen het opsplitsen van de bekerfinale tegen Ajax in twee duels. De supporters hadden spandoeken opgehangen met leuzen tegen de tweedeling van de finale, zoals 'Finale zonder charme' en 'RIP Beker'.
Direct na het bekend worden van het opsplitsen van de bekerfinale in twee wedstrijden hadden fans via het internet opgeroepen om donderdagavond naar de Kuip te komen.
Een impressie van de sfeer door Marjon de Zeeuw:
Luister naar de reportage van verslaggever Leo Roubos: