nieuws

Noorderbioscoop in voormalig treinstation

nnoorderbioscoop15_04.cropresize.tmp.jpg
nnoorderbioscoop15_04.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - Rotterdam-Noord krijgt mogelijk een wijkbioscoop. In het voormalige treinstation Bergweg wordt dit weekeinde een filmtheater ingericht om te testen of de bewoners van Noord daarop afkomen.
Voor 50 eurocent kunnen mensen dit weekend naar de film in de zogeheten Hofbogen onder de Hofpleinlijn. De gelegenheidsbioscoop wordt gerund door de 29-jarige Revelino Heskes en hij hoopt dit weekend op volle zalen. Dat zou een opsteker zijn om een permanent filmtheater te beginnen.
Daarvoor is wel 1,5 à 2 miljoen euro nodig. Architecten hebben al een schets gemaakt hoe de toekomstige wijkbioscoop eruit kan komen te zien. De Hofpleinlijn maakt nog een paar maanden gebruik van het Hofpleinviaduct.
Het Bergwegstation wordt al een tijdje niet meer gebruikt. Van de zomer wordt de Randstadrail in gebruik genomen en die gaat ondergronds tussen het Sint Franciscus Gasthuis en Rotterdam Centraal. De Hofpleinlijn wordt dan opgeheven.
De deelgemeente Noord en de Rotterdamse woningcorporaties willen een alternatieve bestemming voor het viaducttraject en de onderliggende Hofbogen. Gedacht wordt aan een wandel of fietspad. Ook een wijkbioscoop vinden de deelgemeente en de woningcorporaties een interessante optie.
De programmering van de Noorderbioscoop is te vinden op www.noorderbioscoop.nl

Kijk hier naar de reportage van Marlies Harting:

Luister hier naar de radioreportage van Marion Keete: