nieuws

Ook vrijdag weinig vliegverkeer op Rotterdam Airport

Aswolk1.JPG
Aswolk1.JPG
ROTTERDAM - Het vliegverkeer op Rotterdam Airport zal ook vrijdag beperkt zijn. Dat heeft een woordvoerder van het vliegveld laten weten.
Alle vluchten van Transavia zijn tot vrijdagavond 18 uur geannuleerd. Ook alle vluchten naar het Turkse Antalya gaan niet door. Over de reizen van CityJet naar Engeland wordt vrijdagmorgen om 8 uur een beslissing genomen. Het vliegverkeer ligt sinds donderdagavond 18.30 uur stil. Ook de traumaheli mag niet vliegen. De heli wordt vervangen door een trauma-ambulance. Reden van de sluiting is de aswolk van de vulkaanuitbarsting op IJsland, die boven Noordwest-Europa hangt en het vliegverkeer verstoort.


Ferries
In de loop van de dag wisten ongeveer honderd mensen nog een plaatsje op de 'toch al volle' schepen te bemachtigen en konden dus naar Engeland. Stena heeft dagelijks twee afvaarten, een in de middag en een in de avond van Hoek van Holland naar Harwich. ,,Onze schepen hebben capaciteit voor negenhonderd passagiers'', aldus de woordvoerder.
Ook hebben mensen al overtochten geregeld voor vrijdag. ,,Die schepen zitten nu vol.'' Voor het weekeinde, mocht het vliegverkeer zo lang ontregeld zijn, zijn nog wel wat plaatsen beschikbaar. Ook P&O Ferries, dat vanuit Europoort naar Hull vaart, heeft donderdag tientallen extra passagiers geboekt. ,,We hebben een uitzonderlijk hoog aantal last minute-boekingen'', aldus een woordvoerder. Volgens hem is de toename van passagiers op de route tussen Dover en Calais 'helemaal spectaculair'. ,,Mensen proberen van en naar Londen te komen.'' De maatschappij verwacht gezien de onzekerheid over het luchtverkeer dat de boekingen de komende dagen ook hoger liggen. De Eurostar-treinen naar Londen zitten door de luchtvaart-chaos overvol.
Foto:
Foto van de aswolk boven Sliedrecht. Foto Internetkrant voor Zuid-Holland-Zuid