Vijf gewonden bij ongeluk Heinenoordtunnel

De Heinenoordtunnel in de A29 is sinds donderdagmiddag dicht richting de Hoeksche Waard. Er zijn vijf mensen gewond geraakt, zegt de brandweer. Eén van hen raakte bekneld.

Bij het ongeluk zijn meerdere auto's en twee vrachtwagens betrokken, zegt Rijkswaterstaat. Waardoor dat precies is gebeurd, is nog onduidelijk.

Het ongeluk gebeurde in de tunnelbuis richting Bergen op Zoom. De buis richting Rotterdam is ook dicht geweest, om de hulpdiensten de ruimte te geven. Om 14:20 uur is deze buis weer open gegaan.

De hulpdiensten rukten rond 12:50 uur uit met zes ambulances en vier brandweerauto's. Ook werd er een traumahelikopter opgeroepen. Eén persoon is naar het ziekenhuis gebracht. Vier lichtgewonden zijn ter plaatse nagekeken.

'Er waren veel voertuigen bij het ongeval betrokken. Gezien de ravage valt het aantal slachtoffers mee.'
Brandweer in Barendrecht

De auto's die vlak na het ongeluk vast stonden, zijn door de politie weggeleid. Ze zijn omgekeerd en reden tegen het verkeer in om de A29 te verlaten. 

Het verkeer wordt omgeleid via de A15 en A16. De Kiltunnel is in beide richtingen tolvrij.

Ook kan er omgereden worden via het pontje bij Hekelingen en de N217 door de Hoeksche Waard, maar op al deze omleidingsroutes staan al lange files.

Afbeelding
 Foto: MediaTV
 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Heinenoordtunnel A29
Deel dit artikel: