Heinenoordtunnel vrijgegeven voor verkeer

De Heinenoordtunnel in de A29 is rond 18:30 uur vrijgegeven voor het verkeer. Er staan nog wel veel files in de regio Rotterdam.

De tunnel was sinds 12:50 uur gesloten na een ongeluk met meerdere vrachtwagens en auto's. Vijf mensen raakten gewond. Eén van hen zat bekneld.

Het verkeer werd omgeleid via de A15 en A16. De Kiltunnel was in beide richtingen tolvrij. Op de A15 en A16 kwamen lange files te staan. Ook kon er omgereden worden via het pontje bij Hekelingen en de N217 door de Hoeksche Waard, maar ook op deze omleidingsroutes was het erg druk.

Vlak voor de tunnel werd vrijgegeven negeerden automobilisten massaal de rode kruizen boven de weg.

Ook de andere kant op vanuit het zuiden richting Dordrecht ontstond veel vertraging. Rond 16:00 uur ging een motorrijder onderuit op de A17 bij Moerdijk.

Het lokale verkeer ondervond ook overlast van de verkeerschaos rondom Rotterdam. In Spijkenisse kon het meer dan een uur duren om de stad uit of in te komen. "Dat maakt ook wel het mooie in mensen los", zegt Mark uit Spijkenisse. "Er kwamen oude dametjes naar ons toe die met water langskwamen om de mensen in de auto's te helpen. Het is fantastisch om te zien hoe mensen erop reageren." Mark was twee uur bezig om de stad uit te komen.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws A29 Heinenoordtunnel
Deel dit artikel: