nieuws

Drukte op N59 richting Goeree-Overflakkee na ongeluk

Op de N59 richting Goeree-Overflakkee en Zeeland was het zaterdagmorgen drukker dan gebruikelijk. Dat kwam door een combinatie van twee ongelukken op de A4 ten zuiden van Bergen op Zoom en Concert At Sea op de Brouwersdam dat om 12:00 uur is begonnen.
Rond 11:00 uur was er die kant op kilometerslang stilstaand of langzaam rijdend verkeer. In de file waren volgens getuigen meerdere kopstaartbotsingen gebeurd, waardoor de file alleen maar aangroeide.
De file kwam doordat automobilisten omreden na ongelukken op de A4. Bij Woensdrecht kwamen zaterdagmorgen een vrachtwagen en een busje met elkaar in botsing. Daarbij raakten in ieder geval negen mensen gewond. Daarna was er daar in de buurt, bij knooppunt Zoomland, nog een ongeluk. Daarbij viel een dode. De A4 ter hoogte van Woensdrecht is zaterdagmorgen afgesloten geweest wegens opruimwerkzaamheden en politieonderzoek. Rond 12:30 uur was de A4 weer vrijgegeven voor verkeer.
Bij knooppunt Hellegatsplein stond zaterdagmorgen rond 10:00 uur ook 3 kilometer file. Deze file was een klein uur later alweer 4 kilometer geworden. De vertraging bedraagt rond 10:45 uur ongeveer twintig minuten.
De drukte werd verergerd doordat om 12:00 uur de deuren open gingen voor Concert At Sea op de Brouwersdam.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl