nieuws

Feyenoord keert zich tegen plan FSV

ROTTERDAM - Het woensdag gepresenteerde Koop- en Spaarplan van de supportersvereniging van Feyenoord (FSV) wordt niet gesteund door de leiding van Feyenoord. Algemeen directeur Eric Gudde noemt het initiatief vaag en verwarrend.
Het Koop- en Spaarplan van de FSV moet gefinancieerd worden door de verkoop van certificaten, die in prijs variëren van 25, 50 en 100 euro per stuk. Met de aankoop daarvan steunen de deelnemers volgens de FSV de club, maar profiteert de certificaathouder zelf ook via kortingen bij landelijke en lokale winkels. Met de actie wil de FSV ook proberen om haar ledenaantal op te krikken. Het plan is ontwikkeld in samenspraak met een bedrijf uit Deventer en werd woensdag in het bijzijn van onder andere Paul Bosvelt door oud-Feyenoorder Dick Schneider gepresenteerd.
Ondanks de goede bedoelingen van de FSV is Feyenoord niet gecharmeerd van het plan. Volgens Eric Gudde dient de FSV vooral hun eigen belang en is er te weinig rekening gehouden met bijvoorbeeld het fiscale aspect. De clubleiding distantieert zich daarom van het initiatief en raadt alle supporters aan om niet deel te nemen aan het plan.