ARTIEST

Bijzondere mijlpaal voor Duncan Laurence: een miljard Spotify-streams

Duncan Laurence
Duncan Laurence © Rijnmond
Duncan Laurence uit Hellevoetsluis heeft met zijn nummer Arcade een bijzondere mijlpaal behaald op Spotify. Het winnende songfestivalnummer van 2019 is op Spotify een miljard keer beluisterd.
Daarmee treedt het nummer officieel toe tot de zogenoemde Billions Club van de streamingsdienst. Laurence is de derde Nederlandse artiest die dat gelukt is. Dj's Tiësto (met het nummer The Business) en Martin Garrix (Scared to be Lonely, met Dua Lipa) gingen hem voor.
"Ik moest mezelf echt even knijpen om te zien of ik de afgelopen jaren niet gedroomd hebt. Maar het is echt waar", schrijft Laurence op Instagram. "Ik ben dankbaar dat dit nummer, dat ik recht uit mijn hart heb geschreven, een plek heeft bemachtigd in de Billions Club." Leuk detail: in totaal staan maar 454 nummers in die club.

Tweede leven

Het is voor het eerst dat een songfestivalnummer de grens van een miljard Spotify-streams doorbreekt. In eerste instantie was het nummer in 2019 vooral een Europese hit, maar in 2021 kreeg Arcade een tweede leven dankzij de app TikTok.
Daar kunnen gebruikers video's monteren met daaronder een nummer, veel gebruikers deden dat met het nummer van Laurence. Daardoor werd Arcade niet alleen in Europa maar ook in Noord- en Zuid-Amerika en in Azië een grote hit.