nieuws

Opnieuw veel overlast Rotterdamse Meent door quads en snelle auto's

Bewoners en ondernemers aan de Meent in Rotterdam zijn de overlast van motoren, snelle auto's en nu ook quads spuugzat. Met het mooie weer scheuren deze voertuigen over de Meent om hun voertuigen aan het publiek op de terrasjes te showen, tot ergernis van bewoners en ondernemers.
"Sommige maken zo hard herrie, je voelt het gewoon trillen in je buik", zegt een bewoonster die aan de Meent woont. "Dit gaat echt nog een keer goed mis, ze rijden zo hard, straks rijden ze een keer een terras op", aldus de bewoonster.
Ook ondernemers klagen over de herrie: "Je gasten schrikken zich keer op keer te pletter als zo'n motor of quad keihard met immense herrie voorbij scheurt", zegt een medewerker van horecazaak de Huismeester.

Bekeuringen


De gebiedcommissie Rotterdam-Centrum bevestigt de toegenomen overlast. "Aan het begin van elke zomer laten we de politie bekeuringen uitschrijven aan deze hardrijders, maar kennelijk is 380 euro boete niet voldoende. Dan moet de rechter er maar aan te pas komen", aldus Hennie van Schaik van de gebiedcommissie.
Komende donderdag zal de gebiedcommissie de problemen voorleggen aan de gemeente en politie in de hoop dat er snel harder wordt opgetreden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl