nieuws

Twee dieren dood na 'mislukte aanslag' op Dordtse trimsalon

Bij een explosie bij een honden trimsalon in Dordrecht zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag twee dieren omgekomen. Volgens de eigenaresse gaat het om een mislukte aanslag en heeft ze al langer last van pesterijen via de telefoon en sociale media.
Eigenaresse Hannie deelt het pand met de Dordtse dierenambulance. De trimsalon is tegelijkertijd ook een konijnenopvang, waar de twee omgekomen konijnen werden verzorgd.
Bewoners hoorden de knal rond 01:40 uur. Op het moment van de explosie waren er twaalf dieren aanwezig in het pand, waaronder konijnen, vogels en chinchilla's. De twee konijnen die omkwamen, zijn waarschijnlijk van de schrik overleden, zegt Hannie.

Pesterijen


Volgens Hannie en de dierenambulance kwam de explosie door zwaar vuurwerk dat tegen de etalageruit is geplakt. Daardoor liep de salon aan de Merwedestraat zware schade op aan de voorpui.
Hannie heeft al langer last van anonieme dreigingen. Eerder in de nacht van vrijdag op zaterdag was er een voicemail bericht ingesproken door een onbekend persoon. "Er is in de dierenwereld veel haat en nijd", zegt Hannie zondag tegen RTV Rijnmond.
Ze denkt dat een reddingsactie bij de Nassauvijver een paar weken geleden de aanleiding is voor de treiterijen. "Er waren toen drie eieren uitgekomen, maar drie andere niet. Een meneer trok zich het lot aan en nam de drie niet uitgekomen eieren mee naar huis en liet ze daar uitkomen. Daarna hebben we de kuikens met de dierenambulance bij de ouders teruggeplaatst, maar dat is helaas mislukt. Toen begonnen de negatieve en vervelende reacties op Facebook."
De politie laat weten de zaak te onderzoeken. Voorlopig maakt Hannie zich in ieder geval geen zorgen: "Ik ben niet zo bang aangelegd", zegt ze.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl