nieuws

Honden ziek na eten spons en worstjes

Dierenartsen in Rotterdam en Dordrecht hebben de afgelopen dagen hun handen vol gehad om het leven van drie honden te redden. De dieren hadden vergiftigde worstjes en gebakken spons gegeten.
Het is onbekend wie de spullen heeft neergelegd en of er ook een bedoeling achter zat.
De Rotterdamse Alixe van der Wijck liep zondagmiddag met haar hond Koosje in het Lage Bergse Bos. Op het open veld bij de halve molen zag ze het dier iets eten. "Ik rende naar Koosje toe, maar het was al te laat. Ik probeerde de hond te laten overgeven, maar dat mislukte."
Van der Wijck vond nog meer spons, waardoor ze direct de ernst van de situatie inschatte. Droge spons zet na het drinken van het water in de maag uit.
"De dichtstbijzijnde dierenarts zat in Dordrecht. Ik heb denk ik wel acht bekeuringen gehad. Gelukkig was ik op tijd. De arts gaf Koosje een spuitje om de spons te braken. Inmiddels gaat het weer redelijk met de hond."

Kralingse Bos


Donderdag wandelde Lisa van Gulik met haar honden George en Nacho in het Kralingse Bos. Ze nam het eerste bruggetje vanaf de Plaszoom. "Het was misschien een rondje van twintig minuten. Ik heb niet gezien dat de dieren iets hebben gegeten."
Eenmaal thuis ging het snel mis. "Nacho stond te rillen, had bijna 40 graden koorts. En George zat onder het slijm."
Van Gulik reed naar het dierenziekenhuis aan de Pascalweg in Rotterdam-Zuid. Daar kregen de honden een spuitje om de inhoud van de maag uit te spugen. "De worst was volgens de dierenarts hoogstwaarschijnlijk vergiftigd. Wie doet nou zoiets?!"
Het dierenziekenhuis bevestigt het verhaal van Lisa van Gulik. Zij heeft het voorval gemeld bij de politie. Met Nacho en George gaat het inmiddels weer goed.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl