nieuws

Capelle: snelheid metro moet omlaag

metro.cropresize.tmp.jpg
metro.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - De gemeente Capelle aan den IJssel wil dat de metro langzamer gaat rijden tussen de stations Capelsebrug en Slotlaan. Bij een normale snelheid van 70 kilometer per uur, ervaren veel omwonenden geluidsoverlast.
De RET heeft al eerder maatregelen genomen, zoals het slijpen van de rails. Maar dat heeft volgens bewoners niet voldoende geholpen. De gemeente heeft nu een nieuw verzoek aan de RET gedaan om de metro's langzamer te laten rijden.
Op het traject ter hoogte van de 's Gravenweg staan geen geluidsschermen langs de baan en de metro rijdt hier op een fly-over vlak langs de tuinen.
Mevrouw Catsburg woont er al 30 jaar: "De metro's rijden hier hard en dan is er veel kabaal als ze door wissels rijden", zegt ze. Als ze nog maar 50 kilometer mogen rijden op dat stuk zou dat volgens de gemeente en de omwonenden een flink reductie van het geluid betekenen.
De RET laat in een reactie weten pas woensdag op de hoogte te zijn gebracht over de klachten van de gemeente Capelle. Voordat er mededelingen worden gedaan over mogelijke oplossingen wil het vervoersbedrijf eerst in gesprek met de wethouder. De RET zegt wel dat als er nog steeds klachten zijn buurtbewoners deze kunnen melden.
foto: W.J. Steen